WABI SABI

Misschien zegt de term wabi sabi je iets. Deze Japanse filosofie staat voor leven in het nu door de kracht van imperfectie. Voor een cursus illustreerde ik een artikel hierover. De tekst deed me herinneren dat we beter leven in het nu. Het verleden is voorbij en de toekomst kunnen we niet voorspellen. Op elk moment kan er iets veranderen aan het pad dat we hebben gekozen. Een beetje zoals Levensweg, het bordspel dat ik vroeger speelde. En dus tekende ik mijn eigen wabi sabi versie van het spelbord. De gebouwen zijn gebaseerd op echte gebouwen uit Tokyo. Daartussen kronkelt de weg, met erop kleine wagentjes. Er is ook een draaiwiel dat er bewust een beetje uitziet als een klok. Want de klok tikt en alles gaat voorbij. En volgens wabi sabi is dat niet iets om te vrezen, maar om te omarmen.

Untitled_Artwork (58)
Untitled_Artwork (59)
Untitled_Artwork (61)
NATALIE_HUYGHE _BC19APRIL.jpg
IMG_20190426_082356_790